De Waterbuffels

Oerbeest

Alles rond buffels in Nederland is gefocust op het natuurlijke wijze houden van deze oorspronkelijke dieren. De dieren laten zich niet sturen en staan nog zeer dicht bij de natuur. In tegenstelling tot de reguliere veehouderij wordt hier een dier niet overbelast. Tevens is het gebruik van antibiotica verwaarloosbaar.
De waterbuffel zoekt bij hoge temperaturen verkoeling in water omdat hij niet door de huid ademt en transpireert. De waterbuffel vindt het Nederlandse klimaat daarom prima. .
Waterbuffels komen over de gehele wereld voor. De oorsprong ligt vermoedelijk in Azië. Waarschijnlijk zijn de dieren vanuit Mesopotamië naar het Middellandse Zeegebied gemigreerd. Maar er zijn meerdere rassen. In Nederland zijn eind van de vorige eeuw de waterbuffels vanuit Italië geïntroduceerd.

Slowfood

De Buffelhouderij in Nederland is de ultieme vorm van slow food. Dit is b.v. terug te zien in het feit dat bij de buffelfarms leeftijden (aantal lactaties) van meer dan 15 jaar eerder regel zijn dan uitzondering. Dit alles draagt bij tot de bijzondere waarden van de buffelmelk. Deze waarden geven de mogelijkheid tot het produceren van de bijzondere producten qua smaak en gezondheid.

Meer informatie?
Meer weten over onze waterbuffels? Neem vrijblijvend contact met ons op.